top of page

THE TEAM

Morgane

  • Grey LinkedIn Icon

YOGA
PILATES
SPINAL FLOWW
BARRE

 

"Lesgeven is de kracht om mensen te enthousiasmeren en de mogelijkheid om oefeningen tot in de details uit te leggen en over te brengen"

"Wat je zelf met volle overgave en passie beleeft kan je ook zo overbrengen"

Ik ben een sportieve mama van twee, geboren en getogen in Kortrijk, volgde ondertussen de liefde naar Waregem.

 

Als jong meisje danste ik vele uren in de week van Klassiek Ballet tot Modern Hedendaagse dans. Het leek dan ook vanzelfsprekend om na het behalen van mijn Bachelor Industrieel Productontwerpen (PIH Kortrijk) mijn dansparcours verder te zetten. 

Ik danste een jaar in Fontys Tilburg (NL) en keerde daarna terug naar Belgie (Antwerpen) waar ik afstudeerde met een Bachelor Dans aan het Koninklijk Conservatorium Artesis. Tussen 2001 - 2010 danste ik in heel wat producties in binnen en buitenland. 

 

Dansles geven startte reeds op 16 jarige leeftijd. Ik bleef dit vele jaren vol enthousiasme doen en werd gevraagd als lesgever en freelancer in gans Vlaanderen.

 

Tijdens mij dansstudies kwam ik in aanraking met Pilates en zette dit verder als Pilates Teacher na het afstuderen. Sindsdien ben ik niet meer gestopt. Naast Pilates raakte ik gepassioneerd door Yoga en verdiepte mij in 2018 in de wondere wereld van GYROKINESIS®. In 2021 behaalde ik mijn 200HRYTT (200u Yoga Teacher Training) bij Awakening Yoga Academy (USA) o.l.v. Patrick Beach en Carling Nicole.

 

Petra

  • Grey LinkedIn Icon

PILATES

 

 

 

 

opgegroeid in Gullegem, en na een omzwerving van 11 jaar in de rust en natuur van de Westhoek te hebben gewoond, ben ik blij terug in het hart van een stad te wonen, in Kortrijk.

Altijd al had ik een fascinatie voor het menselijk lichaam en natuurlijke processen. Terwijl mijn jeugd vooral met muzieklessen en het spelen in een orkest was gevuld, begin het intensief sporten pas na mijn studies..

 

Ik begon met aerobic, step-aerobic en BBB, maar nam er al snel allerlei dansvormen bij, gaande van klassieke dans, jazz-dance tot disco en hip-hop. Uren zat ik in dansscholen, zowel voor vrije lessen als voor voorbereidingen op competitieniveau.


Na verloop van vele jaren had ik echter het gevoel dat ik iets miste. Ik wou meer kracht en precisie opbouwen en ging op zoek naar ‘goede en veilige bewegingen voor het lichaam’. Op die zoektocht kwam ik bij yoga en pilates terecht. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Ik groeide op lichamelijk vlak, maar ook mentaal.

Mijn passie was aangewakkerd waardoor ik opleidingen volgde en Klassiek Pilates mat docente werd. Daarna volgde nog een 200u Alignment Yoga Teacher Training.

Pilates blijft mijn echte thuis. Ik hou ervan deze bewegingsvorm aan te leren op een toegankelijke manier voor iedereen, ongeacht eventuele fysieke klachten. 

Hans

  • Grey LinkedIn Icon

YOGA

Als ondernemer ben ik de wereld rond gereisd. Veel tijd om te sporten was er niet en ik was al een tijdje op zoek naar een sportieve uitdaging die ik overal kon beoefenen. Zo kwam ik in contact met power yoga. Als snel vond ik er mezelf in terug, geen zweverig gedoe maar een perfecte combinatie van kracht, core stabiliteit, souplesse, coördinatie, ademhaling, mindset en zelfkennis.

 

Na een yoga opleiding van 200 uren bij Joachim Meire in Gent verdiepte ik mij verder in ademhalingstechnieken waar ik een opleiding tot instructeur volgde bij Oxygen Advantage van Patrick McKeown (Ierland).

 

Via mijn lessen probeer ik tips mee te geven die je in je dagelijkse routine kan inbouwen om zo gezonder en sterker in het leven te staan.

 

Gun het jezelf om een uurtje met je jezelf bezig te zijn en je zal verbaasd zijn hoe yoga tegelijk in- en ontspannend kan zijn.

 

Speciaal voor de mannen, durf het eens aan om een les mee te doen!

FLOWW TEAM

bottom of page