top of page

THE TEAM

YOSA_MORGANE4547_lr.jpg

Morgane
Van Weyenbergh

  • Facebook
  • Instagram

een sportieve mama, geboren en getogen in Kortrijk, volgde ondertussen de liefde naar Waregem waar ik samenwoon met mijn man en twee kinderen. Als startende onderneemster in Waregem ben ik stilaan een echt local ;-)

 

Als jong meisje danste ik vele uren in de week van Klassiek Ballet tot Modern Hedendaagse dans. Het leek dan ook vanzelfsprekend om na het behalen van mijn Bachelor Industrieel Productontwerpen (PIH Kortrijk) mijn dansparcours verder te zetten.

Ik danste een jaar in Fontys Tilburg (NL) en keerde daarna terug naar Belgie (Antwerpen) waar ik afstudeerde met een Bachelor Dans aan het Koninklijk Conservatorium Artesis. Tussen 2001 - 2010 danste ik in heel wat producties in binnen en buitenland. 

 

Dansles geven startte reeds op 16 jarige leeftijd. Ik bleef dit vele jaren vol enthousiasme doen en werd gevraagd als lesgever en freelancer in gans Vlaanderen.

 

Tijdens mij dansstudies kwam ik in aanraking met Pilates en zette dit verder als Pilates Teacher na het afstuderen. Sindsdien ben ik niet meer gestopt. Naast Pilates raakte ik gepassioneerd door Yoga en verdiepte mij in 2018 in de wondere wereld van GYROKINESIS®. In 2021 behaalde ik mijn 200HRYTT (200u Yoga Teacher Training) bij Awakening Yoga Academy (USA) o.l.v. Patrick Beach en Carling Nicole.

 

Het lesgeven, de kracht om mensen te enthousiasmeren en de mogelijkheid om oefeningen tot in de details uit te leggen en over te brengen zijn mijn grote sterktes.

"Wat je zelf met volle overgave en passie beleeft kan je ook zo overbrengen"

Petra de roo_edited.jpg

Petra
De Roo

opgegroeid in Gullegem, en na een omzwerving van 11 jaar in de rust en natuur van de Westhoek te hebben gewoond, ben ik blij terug in het hart van een stad te wonen, in Kortrijk.

Altijd al had ik een fascinatie voor het menselijk lichaam en natuurlijke processen. Terwijl mijn jeugd vooral met muzieklessen en het spelen in een orkest was gevuld, begin het intensief sporten pas na mijn studies..

 

Ik begon met aerobic, step-aerobic en BBB, maar nam er al snel allerlei dansvormen bij, gaande van klassieke dans, jazz-dance tot disco en hip-hop. Uren zat ik in dansscholen, zowel voor vrije lessen als voor voorbereidingen op competitieniveau.


Na verloop van vele jaren had ik echter het gevoel dat ik iets miste. Ik wou meer kracht en precisie opbouwen en ging op zoek naar ‘goede en veilige bewegingen voor het lichaam’. Op die zoektocht kwam ik bij yoga en pilates terecht. Een nieuwe wereld ging voor mij open. Ik groeide op lichamelijk vlak, maar ook mentaal.

Mijn passie was aangewakkerd waardoor ik opleidingen volgde en Klassiek Pilates mat docente werd. Daarna volgde nog een 200u Alignment Yoga Teacher Training.

Pilates blijft mijn echte thuis. Ik hou ervan deze bewegingsvorm aan te leren op een toegankelijke manier voor iedereen, ongeacht eventuele fysieke klachten.

Yogaleraar met student

wil je lid worden van ons team?

Floww blijft groeien en blijft nieuwsgierig naar wat jij te bieden hebt.

Ben jij een Freelance Pilates of Yoga leerkracht en op zoek naar extra uren?

contacteer ons 

Namasté

bottom of page